Nooit erder het interessante artikel ‘868’ gelezen van Luc van Braekel.

Wie met een blog wil starten, heeft vanuit technisch oogpunt de keuze uit twee soorten oplossingen. Bij een hosted service maak je gebruik van een dienstenaanbieder zoals Typepad, Skynetblogs, MSN Spaces of web-log.nl.

De tweede mogelijkheid is om op een eigen server of op een eigen hosting-account blogsoftware te installeren, zoals Movable Type, Pïvot, pMachine, Nucleus of WordPress of Drupal.

Deze laatste categorie vertoont nogal wat gelijkenissen met professionele Content Management Systemen (CMS) die gebruikt worden om bedrijfs- of mediawebsites te bouwen. Uiteraard heeft de blogsoftware beperktere mogelijkheden dat de volwaardige CMS-systemen, maar voor kleine projecten is het de laatste tijd niet uitzonderlijk dat er van blogsoftware gebruik wordt gemaakt voor het opzetten van een eenvoudige bedrijfswebsite. De grens tussen de high-end blogsystemen en de low-end content management systemen vervaagt.

20050220-icogstechvscost-medium.jpg

Zelf heb ik de knop doorgehakt, De hosting zal gebeuren via Dreamhost met WordPress software. Wanneer ik er mee start is wel nog niet zo duidelijk. Rustig aan, en ondertussen wat bijleren is altijd wel een goede oplossing. En nadien zien we wel. Volgende maand vraag ik voor mijne sinterklaas alvast mijn dreamhost account aan, en de domain registratie.

Advertisements