Een laptop of een desktop. Eentje voor op het buro of eentje voor in de zetel. Als je eens rondloopt in de pc afdeling van de Fnac’s of Mediamarkten, dan zie je steeds meer laptops dan desktop. En er worden er ook een pak meer verkocht

Ik ben een blijf een desktop freak. Voor mij geen laptop, nooit van mijn leven. Privé heb ik mijn desktop. Je weet wel, een eigen gebouwde pc. En alles wat je zelf doet , wel dat …doe je beter. Professioneel heb ik van de firma een laptop. Maar aagezien ik een buitendienst job heb, komt de laptop zeer goed van past. Maar daar gaat het niet over.

Het enige voordeel van een laptop is dat het draagbaar is. De nadelen zijn : Uitbreidbaar mogelijkheden zijn minim, tot bijna nul bij de goedkopere instapmodellekes. Denk maar eens aan een geheugen uitbreiding, een extra harde schijf, of een extra grafische kaart. Ja juist het kan ook in een laptop via usb (voor de hd dan wel), maar ondertussen een usb port minder op de laptop. Een extra videokaart, is geen enkel probleem met een desktop. Maar Owé met een laptop. Nee laptop’s zijn “IN”, maar zoals altijd weet 75% van mensen niet waarom ze het kopen. En wees nu eerlijk, zo’n een laptop staat toch mooier op het buro dan zo een doos op de grond. Het oog wil ook wat… Maar vooral het draadloos internet maakt de laptop zo populair. Maar ja voor wat is dat nodig?

Advertisements